Πώς να επιλέξετε οφθαλμικούς φακούς | Mark Aalen

Πώς να επιλέξετε οφθαλμικούς φακούς

Είστε εδώ

09

Μαρ

Πώς να επιλέξετε οφθαλμικούς φακούς

Οι φακοί σχεδιάζονται για να προσφέρουν τη μέγιστη οπτική ποιότητα (ασφαιρικός σχεδιασμός) και το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα. Επιλέγοντας τα κατάλληλα υλικά υψηλού δείκτη διάθλασης και την κατάλληλη γεωμετρία στο σχεδιασμό των φακών, το πάχος τους μπορεί να μειωθεί ως και 40%! Ανάλογα μειώνεται και το βάρος τους σε πολλές περιπτώσεις.

Η λύση
Έτσι, όχι μόνο θα Βλέπετε καλύτερα αλλά και θα αισθάνεστε πιο άνετα.
Εάν συνδυάσετε αυτά τα οφέλη με κάποιο ιδιαίτερα ελαφρύ σκελετό οράσεως, θα «ξεχάσετε» ότι φοράτε γυαλιά! Ανάλογα με τη συνταγή σας, μπορείτε να επιλέξετε έναν από τους έξι διαφορετικούς δείκτες διάθλασης για τους οργανικούς φακούς (1.5, 1.5AS, 1.56, 1.6, 1,67AS, 1,74AS) και τους πέντε για τα κρύσταλλα (1.5, 1.6, 1.7, 1.8, 1.9). Όσο μεγαλύτερος είναι ο δείκτης διάθλασης του υλικού, τόσο λεπτότερος είναι ο φακός που θα προκύψει.

Οργανικοί φακοί ή κρύσταλλα;
Και οι δύο αυτές Βασικές κατηγορίες υλικών κατασκευής οφθαλμικών φακών, παρουσιάζουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

Οι οργανικοί φακοί:

 • Είναι ελαφριοί.
 • Δεν σπάζουν.
 • Βάφονται σε οποιοδήποτε χρώμα.
 • Χρειάζονται επεξεργασία σκλήρυνσης για να αντέχουν στη φθορά.

Τα κρύσταλλα:

 • Έχουν μεγάλη αντοχή στη φθορά.
 • Έχουν βάρος.
 • Βάφονται σε περιορισμένη γκάμα χρωμάτων.
 • Μπορεί να σπάσουν.

Όσο μικρή ή μεγάλη και αν είναι η αδυναμία σας στην όραση, ελάτε να σας συμβουλεύσουμε ώστε να κάνετε τη σωστή επιλογή.

Αντιανακλαστικές επιστρώσεις
Απλοί — ανεπίστρωτοι φακοί; Το φως, ιδιαίτερα τη νύχτα, δημιουργεί ενοχλητικές ανακλάσεις στούς φακούς σας και, όποιος σας κοιτάζει, δεν Βλέπει παρά μόνον τον ίδιο πάνω στα γυαλιά σας! Με επιστρωμένους φακούς, όχι μόνο θα βλέπετε καλύτερα, αλλά και οι άλλοι θα σας βλέπουν περισσότερο. Η αντιανακλαστική επίστρωση αποτελείται από μερικές εξαιρετικά λεπτές επιστρώσεις οξειδίων των μετάλλων, που εφαρμόζονται στην επιφάνεια του φακού με τη διαδικασία της εξάχνωσης σε κενό αέρος. Μία πολυστρωματική επίστρωση μειώνει σημαντικά τις ανακλάσεις του φωτός και, ανάλογα με την ποιότητά της, μπορεί να αυξήσει τη διαπερατότητα του φακού από 92% σε 99% τουλάχιστον.

Πότε η αντιανακλαστική επίστρωση είναι απαραίτητη;
Κατά την οδήγηση για μεγαλύτερη ασφάλεια και άμεση αναγνώριση των πιθανών κινδύνων στο δρόμο. Στις μέτριες και μεγάλες διορθώσεις όπου απαιτούνται λεπτοί φακοί. Όταν φοράτε συνεχώς τα γυαλιά σας, έτσι ώστε να μην υποβάλλονται τα μάτια σας σε περιττή κούραση εξαιτίας των αντανακλάσεων. Οι επίπεδες επιφάνειες των φακών και τα υλικά υψηλού δείκτη διάθλασης, δημιουργούν μεγαλύτερες ανακλάσεις. Αν ενδιαφέρεστε για το αισθητικό αποτέλεσμα των γυαλιών σας, τα οποία Βελτιώνονται σημαντικά με τις αντιανακλαστικές επιστρώσεις.

Επεξεργασία σκλήρυνσης
Έχετε επιλέξει οργανικούς φακούς; Αφού η οργανική ύλη δεν είναι τόσο ανθεκτική όσο το κρύσταλλο, μπορείτε να αυξήσετε τη διάρκεια ζωής των πολύτιμων φακών σας με την επεξεργασία σκλήρυνσης. Για την εφαρμογή της σκλήρυνσης χρησιμοποιούνται οι πιο απλές (βερνίκια επιφάνειας), μέχρι και οι πιο σύγχρονες τεχνολογικά μέθοδοι (σκλήρυνση στην ύλη και ενίσχυση με νανοσωματίδια).Μία επεξεργασία σκλήρυνσης καλής ποιότητας προστατεύει τους φακούς από τις χαράξεις και τις αλλοιώσεις, από τον ιδρώτα, ενώ τους καθιστά έξι φορές πιο ανθεκτικούς στη φθορά!

Καθαροί και διαυγείς φακοί για όλες τις ώρες
Οι κόκκοι σκόνης, ο ιδρώτας, τα δακτυλικά αποτυπώματα και οι σταγόνες της βροχής μειώνουν τη δράση της αντιανακλαστικής επίστρωσης, θολώνουν τους φακούς και δημιουργούν την αίσθηση Βρωμιάς. Το σχολαστικό καθάρισμα δεν είναι πολλές φορές εφικτό.
Μία επιπλέον επεξεργασία, σε συνδυασμό με την αντιανακλαστική επίστρωση στην επιφάνεια του φακού, δημιουργεί στρώμα προστασίας από τις ακαθαρσίες και διευκολύνει το καθάρισμα. To Clean Coat είναι πάντα η τελευταία σε διαδοχή επεξεργασία που εφαρμόζεται, με τη μορφή εξαιρετικά λεπτού στρώματος ειδικού Βερνικιού. Λειαίνει την επιφάνεια και οι φακοί γίνονται λιπόφοΒοι, υδρόφοβοι και αντιστατικοί. Έτσι, ένα απαλό πέρασμα με το πανάκι καθαρισμού, είναι αρκετό για να έχετε εύκολα και άμεσα καθαρούς και διαυγείς φακούς.

Χρωματίστε τους φακούς σας

 • Δείτε τον κόσμο με ένα απαλότερο φως.
 • Η ελαφριά επίδραση των φίλτρων είναι ευπρόσδεκτη από τους διοπτροφόρους που καταναλώνουν αρκετό χρόνο σε χώρους με τεχνητό φωτισμό.
 • Σε ορισμένες συνθήκες, ένα ελαφρύ φίλτρο μπορεί να ενισχύσει την αντίθεση και να διευκολύνει την όρασή σας.
 • Και το απαλό χρώμα θα κάνει επίσης τα μάτια και το δέρμα σας να φαίνονται πιο λαμπερά. 
 • Οι ελαφριές αποχρώσεις φίλτρων απορροφούν περίπου 10°/ο του εισερχόμενου φωτός. 
 • Στα κρύσταλλα, το χρώμα εφαρμόζεται στην επιφάνεια μαζί με την αντιανακλαστική επίστρωση, προκειμένου να είναι ομοιόμορφο, ανεξάρτητα από το πάχος του φακού. 
 • Οι οργανικοί φακοί εμβαπτίζονται σε λουτρά χρωστικών ουσιών και μπορούν επομένως να Βαφτούν σε οποιοδήποτε χρώμα επιθυμείτε. 
 • Οι αποχρώσεις των καφέ ή ροζ φίλτρων είναι πολύ δημοφιλείς, αφού εναρμονίζονται με το χρώμα του δέρματος.
 • Μία απόχρωση σε ανοικτό μπλε, γκρίζο ή πράσινο, μπορεί να δώσει περισσότερη έκφραση στα μάτια σας. 
 • Η τεχνολογία εμβάπτισης επιτρέπει επίσης την παραγωγή degrade και δίχρωμων αποχρώσεων.
 • Δηλώστε με χρώματα την προσωπική σας άποψη μόδας για τα γυαλιά σας, προσφέροντας στα μάτια σας περισσότερη άνεση.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δείτε όλες τις εξελίξεις στον κόσμο της μόδας

02

Ιουλ

Γυαλιά ηλίου WEB EYEWEAR !

Είναι ξεχωριστά και έλκουν τους πάντες. Eίναι WEB EYEWEAR.  Είναι για πιο ανατρεπτικά γούστα και σίγουρα κάνουν τη διαφορά. Προστατεύουν και δίνουν στυλ.

02

Ιουλ

Γυαλιά ηλίου για όλο το Καλοκαίρι!

Αυτά τα γυαλιά ηλίου από τα MARK AaLEN θα τα λατρέψετε για όλο το Καλοκαίρι. Είναι νεανικά, μοδάτα, και οικονομικά. Θα σας βγάλολυν ασπροπρόσωπες.

23

Ιουν

Τέλος τα κόκκινα μάτια!

Όλοι οι άνθρωποι σε κάποια στιγμή της ζωής τους μπορεί να εμφανίσουν ερυθρότητα στο ένα ή και στα δύο τους μάτια. Γενικά τα κόκκινα μάτια μπορούν να ανησυχήσουν εμάς ή και τους οικείους μας και η ανησυχία είναι ακόμη μεγαλύτερη, όταν πρόκειται για παιδιά.

22

Ιουν

Καλοκαίρι 2020 μόνο με γυαλιά ηλίου από τα MARK AaLEN!

  Ποιο είναι το αξεσουάρ που εμείς οι γυναίκες λατρεύουμε; Αυτό που μας μεταμορφώνει με το που το φοράμε; To αξεσουάρ που ποτέ ένα δεν μας είναι αρκετό; Τα γυαλιά ηλίου φυσικά! Αναμφισβήτητα είναι η must προσθήκη του καλοκαιριού.