Πρεσβυωπία | Mark Aalen

Πρεσβυωπία

Είστε εδώ

09

Φεβ

Πρεσβυωπία

Ο φακός του ματιού ή κρυσταλλοειδής φακός περιβάλλεται από τον ακτινωτό μυ ο οποίος μπορεί να μεταβάλει την ακτίνα καμπυλότητας της πρόσθιας επιφάνειας του κρυσταλλοειδή φακού και σε έναν μικρότερο βαθμό και την οπίσθια. Έτσι μεταβάλλεται η διαθλαστική δύναμη του φακού και επομένως ολόκληρου του ματιού με αποτέλεσμα να μπορούμε να εστιάσουμε τόσο σε κοντινά όσο και σε μακρινά αντικείμενα. Αυτή η λειτουργία ονομάζεται προσαρμογή. 

Όσο μεγαλώνουμε ο φακός του ματιού μας σκληραίνει και χάνει την ευκαμψία του με αποτέλεσμα να μην μπορεί πλέον να εστιάσει με την ίδια ευκολία στα κοντινά αντικείμενα. Έχουμε το φαινόμενο της πρεσβυωπίας. 
Το εύρος της προσαρμογής περιορίζεται πολύ πριν αντιληφθούμε πως δυσκολευόμαστε να δούμε τα κοντινά αντικείμενα. Καταλαβαίνουμε αυτή την αλλαγή, μόνο όταν η απώλεια αυτής της ελαστικότητας φθάσει σε τέτοιο βαθμό ώστε να επηρεάζει αισθητά την όρασή μας.                        

Η ηλικία στην οποία πρωτοεμφανίζεται η πρεσβυωπία διαφέρει από άτομο σε άτομο. Συνήθως όμως τα προβλήματα στην κοντινή όραση αρχίζουν μετά την ηλικία των 40 ετών. Η πρεσβυωπία επηρρεάζει όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους και δεν υπάρχει καμία γνωστή πρόληψη για αυτήν.
Απαραίτητη για τη διάγνωση της πρεσβυωπίας είναι μια ακριβής και λεπτομερής περιγραφή των συμπτωμάτων ακολουθούμενη από μια πλήρη εξέταση της υγείας των ματιών η οποία να περιλαμβάνει εξέταση της ποιότητας της κοντινής σας όρασης.

Για την διόρθωση της πρεσβυωπίας εάν δεν έχετε άλλο διαθλαστικό πρόβλημα και μπορεί να χρειάζεστε μόνο γυαλιά για το διάβασμα ή άλλες ασχολίες σε κοντινή απόσταση, μπορούν να χρησιμοποιηθούν γυαλιά μονής όρασης. Εάν όμως έχετε και άλλα διαθλαστικά προβλήματα όπως μυωπία, υπερμετρωπία ή αστιγματισμό θα χρειαστείτε δύο ζευγάρια γυαλιά ένα για μακριά και ένα για κοντά. Τα πολυεστιακά γυαλιά ή οι πολυεστιακοί φακοί επαφής είναι τα τελευταία χρόνια η πιο εξελιγμένη πρόταση στη διόρθωση της πρεσβυωπίας αφού προσφέρουν καθαρή όραση σε όλες τα αποστάσεις.

Η κατάλληλη λύση για τη διόρθωση της πρεσβυωπίας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Συμβουλευτείτε τους οπτικούς μας, οι οποίοι μετά από μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με τον τρόπο ζωής και τις καθημερινές σας ασχολίες θα προτείνουν την ιδανική λύση για τις δικές σας ανάγκες.

ΝΕΑ ΜΟΔΑΣ


Δείτε όλες τις εξελίξεις στον κόσμο της μόδας

20

Νοε

Στο Μιλάνο φοράνε Tod's

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας στο Μιλάνο γνωστά μοντέλα και influencers "ανέβασαν" φωτογραφίες στο profile τους όπου φοράνε γυαλιά ηλίου της αγαπημένης τους μάρκας.

02

Νοε

Βραζιλία & Κολομβία με Web Eyewear

Ο Βραζιλιάνος διεθνής τερματοφύλακας Alisson Becker (ο οποίος παίζει στην Premier League στην ομάδα του Liverpool και στην εθνική ομάδα της Βραζιλίας) και ο Κολομβιανός τραγουδιστής Maluma δημοσίευσαν στ

28

Οκτ

VIP φοράνε TOM FORD

Γνωστές προσωπικότητες της showbiz για τις εξόδους τους προτιμάνε γυαλιά ηλίου Tom Ford όπως φαίνεται και από τις δημοσιεύσεις τους στο Instagram.

22

Οκτ

Η Jessica Wang με Roberto Cavalli

Η Αμερικανίδα Jessica Wang έκανε post μια φωτογραφία της στο profile της στο Instagram (711K ακόλουθοι) στην οποία φοράει γυαλιά ηλίου Roberto Cavalli (RC1076_72X)