Σύνδρομο των ξηρών ματιών | Mark Aalen

Σύνδρομο των ξηρών ματιών

Είστε εδώ

24

Νοε

Σύνδρομο των ξηρών ματιών

Ξηροφθαλμία: Τι είναι και τι μπορείτε να κάνετε για να την βοηθήσετε; (DES:Dry eye symptom)

 

Για να αισθάνεστε τα μάτια σας άνετα θα πρέπει να βλεφαρίζετε πολύ συχνά. Αυτό βοηθά τη λίπανση και ενυδάτωση των ματιών, έτσι ώστε να μην τα αισθάνεστε ξηρά.

Σε κάποιους από εμάς, ωστόσο, το αίσθημα της ξηρότητας και των ερεθισμένων ματιών  παραμένει. Μερικές φορές τα μάτια δεν παράγουν αρκετά δάκρυα έτσι ώστε να μην υγραίνονται κατά την διάρκεια της ημέρας. Αυτή η κατάσταση είναι κοινή καθώς μεγαλώνουμε. Οι Οπτικοί αναφέρονται σε αυτήν ως «ξηρή κερατοεπιπεφυκίτιδα», αλλά ίσως την  ξέρετε πιθανώς με άλλο όνομα όπως «σύνδρομο ξηροφθαλμίας.»

  • Φαγούρα στα μάτια
  • Κόκκινα, μάτια
  • Μια αυξημένη ευαισθησία στο φως

Έχουμε όλοι βιώσει κόκκινα, ξηρά μάτια σε κάποιο σημείο, σε ένα ζεστό, περιβάλλον. Τι γίνεται με ένα γραφείο όπου το κλιματιστικό φυσάει συνεχώς στο πρόσωπό ή όταν κοιτάμε την οθόνη του υπολογιστή ή της τηλεόρασης χωρίς να βλεφαρίζουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα; Όταν λοιπόν συμβαίνουν αυτά τα, τα μάτια δεν λαμβάνουν την υγρασία που χρειάζονται.

Θεραπεία του συνδρόμου

Αυτές οι θεραπείες μπορεί να περιλαμβάνουν:

Εφαρμογή σταγόνων ενυδάτωσης για τα μάτια
Αν τα μάτια σας είναι συνεχώς ξηρά, μπορείτε προσθέσετε την υγρασία που χρειάζονται με τη χρήση τεχνητών δακρύων . Σημειώστε ότι τα δάκρυα μας είναι κάτι περισσότερο από το νερό. Περιέχουν επίσης και άλλα συστατικά που βοηθούν στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων καθώς λιπαίνουν το μάτι, έτσι ώστε να παραμένει ενυδατωμένο και υγιές.

Αλοιφές και άλλα φάρμακα
Εάν χρειάζεστε μια μικρή βοήθεια για να ξεκινήσει η ροη των δακρύων   τα συνταγογραφούμενα φάρμακα είναι διαθέσιμα .Ρωτήστε το γιατρό σας.

Χειρουργική
Με χειρουργική επέμβαση για να ανοίξουν οι φραγμένοι αγωγοί που επιτρέπουν στα δάκρυα μας να ρέουν.

Τίποτα σε αυτό το άρθρο, δεν πρέπει να εκλαμβάνεται ως ιατρική συμβουλή, ούτε προορίζεται να αντικαταστήσει τις συστάσεις του επαγγελματία της όρασης Για συγκεκριμένες ερωτήσεις, παρακαλούμε δείτε τον επαγγελματία φροντίδας των ματιών σας.

ΝΕΑ ΜΟΔΑΣ


Δείτε όλες τις εξελίξεις στον κόσμο της μόδας

08

Σεπ

Η Charlize Theron & η Rita Ora με TOM FORD

Η ηθοποιός και μοντέλο από τη Νότια Αφρική, Charlize Theron φοράει το ζευγάρι γυαλιών ηλίου TOM FORD FT0552. Είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα γυαλιά ηλίου της συλλογής εξαιτίας του μεγάλου μεγέθους του.

03

Ιουλ

Ο Nicolas Simoes με γυαλιά ηλίου Tod's

Ο Nicolas Simoes, μοντέλο από τη Γαλλία δημοσίευσε στο προσωπικό του profile στο Instagram μια φωτογραφία του στην οποία φοράει γυαλιά ηλίου Tod's (μοντέλο TO0205_01V). Η δημοσίευση που έκανε στις 27 Ιουνίου αφορούσε την παγκόσμια ημέρα των γυαλιών ηλίου #NationalSunglassesDay

19

Ιουν

Ο Pierre Schuester με γυαλιά ηλίου Web

Η καμπάνια των γυαλιών ηλίου Web Eyewear 2017 έχει για θέμα τα «Ταξίδια» και ο Γάλλος blogger   Pierre Schuester δημοσίευσε στη σελίδα του στο Instagram (61,6 K ακόλουθοι) δύο φωτογραφίες στις οποίες φοράει γυαλιά ηλίου Web (WE0192_01N).

22

Μάιος

Η Lodovica Comello με Just Cavalli στο "50 shades of colours"

Η Ιταλίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια και χορεύτρια Lodovica Comello φοράει γυαλιά ηλίου Just Cavalli στο νέο βίντεο "50 shades of colours"