Συχνές απορίες για τα γυαλιά ηλίου | Mark Aalen

Συχνές απορίες για τα γυαλιά ηλίου

Είστε εδώ

25

Ιουλ

Συχνές απορίες για τα γυαλιά ηλίου

Ο ήλιος εκπέμπει ένα ευρύ φάσμα ακτινοβολία. Το ορατό μέρος της είναι το «φως». Τα άλλα μέρη είναι αόρατα, αλλά έχουν σημαντικές λειτουργίες. Για παράδειγμα, η ερυθρή ακτινοβολία μας εφοδιάζει με τη θερμότητα. Η υπεριώδης ακτινοβολία UV, προσφέρει την ηλιακή ενέργεια που είναι απαραίτητη για τόσες πολλές βιολογικές διαδικασίες.

Παρόλα αυτά, η ακτινοβολία UV σε μεγάλες ποσότητες μπορεί να είναι επιβλαβής για πολλές μορφές ζωής. Η ηλιακή ακτινοβολία UV χωρίζεται σε τρία μέρη. UV-A, UV-B και UV-C. Όπως το ορατό φως, η UV-A και ηUV-B διαπερνούν το προστατευτικό στρώμα της ατμόσφαιρας που περιβάλλει τη γη και φθάνουν το έδαφος. Η UV-C που περιέχει ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό ενέργειας και επομένως θα ήταν εξαιρετικά βλαβερή δεν φθάνει ποτέ στην επιφάνεια της γης.Η UV-B περιέχει υψηλότερο ποσοστό ενέργειας από την UV-A και μπορεί να προκαλέσεις το ηλιακό έγκαυμα. Άρα, η ηλιακή ακτινοβολία που καίει το δέρμα, μπορεί επίσης να τραυματίσει τα διάφορα στρώματα του ιστού στο μάτι.
Όταν τα μάτια μας εκτίθενται σε υψηλά επίπεδα ηλιακής ακτινοβολίας UV, χρειάζονται αποτελεσματική προστασία για να αποφευχθούν διαταραχές, όπως η επιπεφυκίτιδα, η τύφλωση του χιονιού, ο καταρράκτης και μακρυπρόθεσμα αλλοιώσεις στο πίσω μέρος του ματιού στον αμφιβληστροειδή χιτώνα. Η ένταση της UV-A και της UV-B που φτάνει στη γη, εξαρτάται από την καθαρότητα της ατμόσφαιρας. Στο σκονισμένο, μολυσμένο αέρα των πόλεων, φτάνει λιγότερη ακτινοβολία UV από ότι στον καθαρό αέρα των βουνών ή της παραλίας!

Με άλλα λόγια, η έκθεση στον ήλιο γίνεται πιο επικίνδυνη στα μέρη που προτιμάμε για τις διακοπές μας. Η ένταση της ακτινοβολίας UV αυξάνεται σημαντικά από την ισχυρή ανάκλαση του φωτός, στις αμμώδης παραλίες, στο νερό, στο χιόνι και στα μεγάλα ύψη.

Επίσης, κατά την άθληση, ακόμα και η μικρότερη έλλειψη συγκέντρωσης που προκαλείται από το εκθαμβωτικό φως του ήλιου, μπορεί να επηρεάσει την απόδοση.
Ένα ζευγάρι καλής ποιότητας γυαλιών ηλίου προστατεύει τα μάτια, όχι μόνο από την ακτινοβολία UV, αλλά και από το έντονο φως. Το έντονο φως μειώνει τη διαύγεια της όρασης, κουράζει τα μάτια και μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους. Τα γυαλιά ηλίου, λοιπόν, δεν είναι μόνο αξεσουάρ μόδας αλλά και απαραίτητος σύμμαχος στη διαφύλαξη της υγείας των ματιών μας.

Η συλλογή γυαλιών ηλίου των καταστημάτων MARK AaLEN, έχει επιλεχθεί από ειδικούς επιστήμονες για να ικανοποιεί όλες τις απαιτήσεις.

Για τις ανάγκες των διοπτροφόρων, οι φακοί των γυαλιών ηλίου προσαρμόζονται ανάλογα με την συνταγή, προκειμένου να προσφέρουν άριστη οπτική ποιότητα, ελκυστική εμφάνιση και 100% προστασία από την ακτινοβολία UV.

ΝΕΑ ΜΟΔΑΣ


Δείτε όλες τις εξελίξεις στον κόσμο της μόδας

08

Σεπ

Η Charlize Theron & η Rita Ora με TOM FORD

Η ηθοποιός και μοντέλο από τη Νότια Αφρική, Charlize Theron φοράει το ζευγάρι γυαλιών ηλίου TOM FORD FT0552. Είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα γυαλιά ηλίου της συλλογής εξαιτίας του μεγάλου μεγέθους του.

03

Ιουλ

Ο Nicolas Simoes με γυαλιά ηλίου Tod's

Ο Nicolas Simoes, μοντέλο από τη Γαλλία δημοσίευσε στο προσωπικό του profile στο Instagram μια φωτογραφία του στην οποία φοράει γυαλιά ηλίου Tod's (μοντέλο TO0205_01V). Η δημοσίευση που έκανε στις 27 Ιουνίου αφορούσε την παγκόσμια ημέρα των γυαλιών ηλίου #NationalSunglassesDay

19

Ιουν

Ο Pierre Schuester με γυαλιά ηλίου Web

Η καμπάνια των γυαλιών ηλίου Web Eyewear 2017 έχει για θέμα τα «Ταξίδια» και ο Γάλλος blogger   Pierre Schuester δημοσίευσε στη σελίδα του στο Instagram (61,6 K ακόλουθοι) δύο φωτογραφίες στις οποίες φοράει γυαλιά ηλίου Web (WE0192_01N).

22

Μάιος

Η Lodovica Comello με Just Cavalli στο "50 shades of colours"

Η Ιταλίδα ηθοποιός, τραγουδίστρια και χορεύτρια Lodovica Comello φοράει γυαλιά ηλίου Just Cavalli στο νέο βίντεο "50 shades of colours"