Οι πιο συχνές απορίες για τους φακούς επαφής | Mark Aalen

Οι πιο συχνές απορίες για τους φακούς επαφής

Είστε εδώ

25

Φεβ

Οι πιο συχνές απορίες για τους φακούς επαφής

Οι μαλακοί φακοί επαφής, μπορούν να ενυδατωθούν πάλι, μέσα σε φυσιολογικό ορό και να επανέλθουν στις κανονικές τους παραμέτρους εντός 24 ωρών. Μεταχειριστείτε τους φακούς σας με ιδιαίτερη προσοχή, όταν είναι αφυδατωμένοι, επειδή γίνονται πολύ εύθραυστοι. Στη συνέχεια, καθαρίστε και απολυμάνετε. Καλό είναι, παρόλα αυτά, να επιβεβαιώσει ο οπτικός σας την καταλληλότητα του φακού πριν τον φορέσετε ξανά.
Το ανεμπόδιστο οπτικό πεδίο που προσφέρουν οι φακοί επαφής, εξασφαλίζει ασφαλέστερη οδήγηση. Όμως, για τα μακρινά ταξίδια, βεβαιωθείτε πως δεν φοράτε τους φακούς σας πέραν του χρόνου που συστήνεται.
Αν το επάγγελμα σας απαιτεί μεγάλη ακρίβεια στην όραση (εργαστήριο ή άλλες τεχνικές εργασίες) οι φακοί επαφής είναι η ιδανική λύση. Προσφέρουν ειδικά οφέλη για πολλές και διαφορετικές εργασίες, ενώ μπορούν να φορεθούν άνετα κάτω από προστατευτικά γυαλιά. Επίσης, οι φακοί επαφής είναι η καταλληλότερη λύση για δραστηριότητες, που περιλαμβάνουν τη χρήση προσοφθαλμίων, π.χ. εργασία με μικροσκόπια.
Η περίοδος προσαρμογής που απαιτείται, εξαρτάται από τον τύπο του φακού που έχετε επιλέξει. Συστήνεται πάντως η προοδευτική αύξηση των ωρών χρήσης για τις πρώτες ημέρες.
Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους, ελέγχετε τους φακούς ως εξής:
1. Στο τέλος της περιόδου προσαρμογής
2. Μετά από 6-8 εβδομάδες
3. 6 μήνες αργότερα
Στη συνέχεια δύο φορές το χρόνο.
Το λεπτό φιλμ δακρύων που δημιουργείται ανάμεσα στο φακό και την πρόσθια επιφάνεια του ματιού, προστατεύει τον κερατοειδή από μικρόβια και παθογόνους μικροοργανισμούς, ενώ εξασφαλίζει τη διαρκή ενυδάτωση του.
Η ποσότητα των δακρύων αλλά και η σύσταση τους ποικίλει από άτομο σε άτομο. Επιπλέον και οι δύο αυτοί παράγοντες επηρεάζονται από τις κλιματολογικές αλλαγές, τα φάρμακα, τις ορμονικές διαδικασίες και τη γενική κατάσταση της υγείας κάθε ατόμου.
Επομένως, η σύσταση των δακρύων καθορίζει συχνά το πρόγραμμα χρήσης και αντικατάστασης φακών που θα επιλέξετε. Είναι γεγονός πως τόσο στους μηνιαίους, όσο και στους ημερήσιους φακούς επαφής, η σύσταση των δακρύων δεν προλαβαίνει να επηρεάσει τους φακούς, λόγω της συχνής αντικατάστασης τους.
Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ειδικά υγρά φροντίδας φακών επαφής, όπου απαιτείται και να τηρείτε τις οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή. Αυτά τα διαλύματα, πέρα από την απολυμαντική τους δράση, εξασφαλίζουν τη διατήρηση των οπτικών ιδιοτήτων των φακών, την καλή ενυδάτωση τους και την άνεση κατά τη χρήση τους.
Αν δεν μπορείτε να αφαιρέσετε το φακό, κλείστε το μάτι σας και προσπαθήστε να ανυψώσετε το φακό, τραβώντας ελαφρά το βλέφαρο σας, έτσι ώστε να επιτρέψετε στο δάκρυ μα απομακρύνει το ξένο σώμα. Αν αυτό δεν γίνει, αφαιρέστε και καθαρίστε το φακό. Αν αφού αφαιρέσετε το ξένο σώμα, αισθάνεστε σαν να είναι ακόμα εκεί, επικοινωνήστε με τον εφαρμοστή. Καλό είναι να έχετε πάντα μαζί σας μια θήκη φακών.
Κατά τη χρήση, οι φακοί έρχονται σε επαφή με το δάκρυ που περιέχει, εκτός από νερό και άλατα, πρωτεΐνες και λίπη. Συνυπάρχουν επίσης νεκρά κύτταρα, ρύποι και μόρια σκόνης από το περιβάλλον, επικίνδυνοι μικροοργανισμοί, καθώς και ίχνη καλλυντικών. Όλες αυτές οι ουσίες εναποτίθενται στην επιφάνεια των φακών σταδιακά χωρίς αρχικά να είναι ορατές. Ωστόσο, καθώς η συσσώρευση τους αυξάνεται, ενδέχεται να δημιουργήσουν ενοχλήσεις και μολύνσεις στο μάτι. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, μη φορέσετε αμέσως τον ειδικό εφαρμοστή σας. Οι εναποθέσεις είναι αποτέλεσμα ανάρμοστης ή ανεπαρκούς φροντίδας. Επομένως, απολυμένετε τους φακούς σας καθημερινά και σχολαστικά ή, αν αυτό δεν ταιριάζει στις συνθήκες και τον τρόπο ζωής σας, συζητήστε μαζί μας άλλες επιλογές και διαφορετικά προγράμματα χρήσης, στα οποία δεν απαιτείται καθημερινή απολύμανση των φακών (φακοί ημερήσιας αντικατάστασης ή φακοί παρατεταμένης / συνεχούς χρήσης).
Οι σωστά εφαρμοσμένοι φακοί επαφής είναι κατάλληλοι για κάθε αθλητική δραστηριότητα. Ωστόσο, προσπαθήστε να αποφύγετε τη χρήση των φακών επαφής στην κολύμβηση(στη θάλασσα ή την πισίνα) και τις καταδύσεις. Αν αυτό δεν είναι δυνατό χρησιμοποιήστε καλά στεγανοποιημένα γυαλιά κολύμβησης, με τα οποία δεν διατρέχετε κανένα κίνδυνο απώλειας των φακών.
Τα σύγχρονα υλικά κατασκευής φακών επαφής πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
1. Καλή και φυσιολογική συμβατότητα με τον κερατοειδή και τα δάκρυα.
2. Υψηλή οπτική ποιότητα
3. Καλή μηχανική σταθερότητα
Μεγάλη διαπερατότητα σε οξυγόνο.
Νομίζετε ότι δεν μπορείτε να φορέσετε μαλακούς φακούς επαφής, λόγω του αστιγματισμού σας; Αυτό ίσχυε στο παρελθόν, αλλά όχι πια. Με τους σύγχρονους αστιγματικούς μαλακούς φακούς επαφής, θα απολαύσετε την άριστη ποιότητα όρασης που σας προσφέρουν και τα γυαλιά σας.
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, οι φακοί επαφής που δεν σας έχουν δημιουργήσει ποτέ προβλήματα στο παρελθόν, μπορεί ξαφνικά να σας ενοχλήσουν. Αυτό, ίσως οφείλεται στις ορμονικές αλλαγές που επηρεάζουν την κυρτότητα του κερατοειδή χιτώνα του ματιού. Συμβουλευτείτε τους εφαρμοστές μας.
Τα συστήματα κλιματισμού ή η άμεση επιρροή των εξαεριστήρων μπορούν να προκαλέσουν μείωση των δακρύων, αφυδάτωση και προσωρινή ενόχληση, η οποία όμως μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη χρήση σταγόνων ενυδάτωσης.

ΝΕΑ ΜΟΔΑΣ


Δείτε όλες τις εξελίξεις στον κόσμο της μόδας

02

Μάιος

Η Ebba Zingmark με γυαλιά ηλίου Atelier Swarovski

Η influencer Ebba Zingmark ανέβασε στο λογαριασμό της στο Instagram φωτογραφία φορώντας γυαλιά Atelier Swarovski (SK0239-P_16W).

24

Απρ

Η Madonna φορώντας Dsquared2

Η βασίλισσα της Pop Madonna εθεάθη φορώντας γυαλιά Dsquared2 (DQ0298_01V). Η φωτογραφία είναι από το προφίλ του αναγνωρισμένου διεθνώς φωτογράφου Mert Alas

01

Απρ

Ο ηθοποιός Jake Gyllenhaal φοράει γυαλιά Tom Ford

Ο ηθοποιός Jake Gyllenhaal φοράει γυαλιά Tom Ford στο νέο τρέιλερ της σειράς του Netflix "Velvet Buzzsaw"

30

Μαρ

Ο influencer Matthew Zorpas ανέβασε φωτογραφίες φορώντας Tod's

Ο influencer Matthew Zorpas βρέθηκε στην Βραζιλία και ανέβασε φωτογραφίες του φορώντας γυαλιά Tod's.